T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / TAVAS - Bekir Güngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KOMPOZİSYONDA İL 2.Sİ OLDUK

Buse ANAZ  il 2.si oldu 

Okulumuz son sınıf öğrencisi Buse ANAZ Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında il 2.si oldu.Ödülünü Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Emre ÇALIŞKAN 'ın elinden aldı.Öğrencimiz Buse ANAZ'ı ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma A.ŞENTÜRK'ü tebrik ederiz.

13-03-2024

 

TÜRK’ÜN ÖZÜ ÂKİF’İN SÖZÜ 

            Milli şairimiz Mehmet Âkif, dili bağlı durmadı; haykırdı dünyaya İslam’ı ve Türklüğün gücünü.    

         Hayalle alışverişinin olmadığını, hakikatle her zaman söyleştiğini, “Safahat” adlı eserini okuyan herkes anlar. Onun dizelerinde “hayat ve gerçeklik” vardır. Çilekeşler canlandı manzum hikâyelerinde… Zavallı Hasancağız “Küfe”nin altında inim inim inlemekteyken yetmiş beşini geçmişti “Seyfi Baba”sı; kazanmasaydı rızkını, olacaktı âlemin maskarası. 

       Cennet gibi yurdu hazanında gördü. Vatan aşkından “Bülbül” oldu soluğu. Geleceği karanlık görerek yine de azmi elden bırakmadı. Ümitsizlikten, umudun geleceğini korudu. Kopardı kıyameti dertli “Bülbül”ü, tüm dünyayı titretti kahraman Türk gücü.SelahattiniEyyubilerin, Fatihlerin yurdu Mehmet Âkif’in dizelerinde kendini buldu. 

       Soylu milletine en güzel armağanı, dillere destan İstiklal Marşı’nı TaceddinDergahı’nda yazdı. Dedi: “Dalgalanmaktır, bayrağımın hakkı.” Üstelik tek kuruş da  almadı. Şehitlerimizin kanıyla sarılmış hilâl, vatan uğruna, namus yoluna cenk eden şanlı Türk’ün yolunda dalgalandıkça ona nefes olmuştur. 

       Zalime de zulme de sahte medeniyete de boyun eğmedi, istiklâlin önüne gerilene de.Ne tufan ne ölüm kahraman orduyu durduramadı. Çanakkale’den bugüne dipdiridir Âsım’ın ruhu… 

        Bize düşen; şairimizin bu parlak mirasına gönüllere akan bu çağlayışına kulak verip onu sonsuza dek yaşatmaktır… 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 21:46 - Görüntülenme: 33
  Beğen | 1  kişi beğendi